Brat Ivica i ja potjećemo iz drniške obitelji koja se tradicionalno bavila lovom. Djed i otac poštovali su dobrog lovačkog psa tako da sa lovačkim psima živimo od rođenja. Našeg prvog epanjel bretona Adena kupili smo 1976. godine. Upravo za ovu pasminu odlučili smo se  jer nam je trebao svestrani lovni radni pas, kojem teški teren Dalmatinske zagore neće biti prevelik problem,ustrajnog, brzog i inteligentnog ptičara, koji će u lovu uživati kao i lovac. Upoznavši u potpunosti ljepotu i sposobnost ove pasmine koja je  opravdala sve  naše želje i potrebe nismo se od nje odvojili do danas.
1995. godine registrirali smo uzgajivačnicu Brinska. Cilj nam je uzgojiti što kvalitetnije izložbeno - radne pse, stoga nastojimo voditi strogu selekciju u exterijernim i radnim kvalitetama.
Svi naši psi su kvalitetni lovni psi, imaju položene ispite prirođenih osobina i radne ispite, mnogi su se takmičili  na nacionalnim i međunarodnim utakmicama.
Ponosni smo što su na Europskoj izložbi pasa u Zagrebu naši psi osvojili titule Prvaka Europe - Rex Brinski i Vice Prvak Europe - Tara Brinska.
Najvećim uspijehom naše uzgajivačnice smatramo rezultate sa Svjetske izložbe u Bratislavi gdje je 5 pasa iz naše uzgajivačnice, od kojih su 4  u našem vlasništvu osvojili slijedeće rezultate:
Rex Brinska - Svjetski Prvak, Najljepši pas pasmine
Britny Brinska - Svjetska Prvakinja
Kan Brinska - Mladi Svjetski Prvak
Kaiser brinska - Vice Mladi Svjetski Prvak
Max Brinska - CAC
Uz puni ljubavi s uzgojem nastavljamo i dalje te se nadamo da ćemo i u buduće uz puno rada i kvalitetnom selekcijom uzgojiti još puno pasa koji će postizati zavidne rezultate u radu i na izložbama.

 

 

Brinska kennel, uzgajivacnica pagneul breton